Lesaanbod

Yoga heeft verschillende stromingen en varianten en Yogaschool Andante is voortdurend in ontwikkeling. Momenteel hebben wij een lesaanbod bestaande uit de volgende yoga-meditatievormen:

 • Hatha Yoga; Klassieke vorm van yoga gericht op voelen en ontwikkeling van het bewustzijn. Bewust samensmelten van jouw aandacht met het lichaam, de bewegingen (mentaal en/of fysiek) en yogahoudingen, getuige zijn van de adembeweging, meditatie, bewustzijn van rust en stilte. Effect is dat je meer gericht wordt op het ervaren dat je leeft (in plaats van overleven) en wat er in jou leeft. Je komt automatisch meer in balans (in je centrum) en in rust en ontspanning.

Docent: Monique de Vries en Klaske de Jong (lessen hatha dinsdag avond van Klaske, aanmelden bij Klaske de Jong.  Informatie is te vinden bij 'docenten'.)

 • Ashtanga Yoga; Zeer actieve vorm van yoga gericht op samensmelten van aandacht  en adem in een vaste serie van bewegingen (asana's). Effect is dat de aandacht minder gericht is op de maalstroom van gedachten. Dit brengt lichaam en geest meer in balans en in rust. (Poweryoga en zeer geschikt voor de krachtige en actieve sporter).

 Docent: Monique de Vries

 •  Ashtanga starters: actieve vorm van yoga. De yogahoudingen volgen elkaar in een vloeiende eenheid op. De houdingen worden met zorg uitgevoerd met aandacht voor het lichaam, aandacht voor de adem en zeer veel aandacht voor de techniek en uitvoering van de yoga houdingen. Het is een voorbereiding voor de ashtanga series. (zeer geschikt als je yoga wilt ervaren maar op zoek bent naar een combinatie met sportief bewegen).

Docent: Monique de Vries

 • Yin Yoga; Zachte vorm van yoga gericht op voelen in het lichaam en ontwikkeling van het geestelijk bewustzijn. Het leven kan soms zo hectisch zijn en in deze vorm van yoga vinden we de balans, de stilte, de ontspanning. Effect is dat het lichaam zich weer mag laten dragen door de grond in plaats van dat jij het steeds in stand probeert te houden. Naast yogahoudingen wordt de les aangevuld met Do-in en Zhineng-Qigong beoefening. (Zeer geschikt als tegenhanger voor (top) sporters die spieren zwaar trainen en het lichaam zwaar belasten.)

Docent :Monique de Vries

 • Do-in  Do-In is een oefenkunst gebaseerd op strekkingen, bewegingen, ontspanning en behandeling van alle meridianen (energie vaten) van het menselijk lichaam.
  Do-In is met name nauw verbonden aan shiatsu en wordt regelmatig ‘zelf-shiatsu’ genoemd.
 • Do-in wordt meegenomen met name tijdens de Yin yoga lessen en is verkrijgbaar in de vorm van Audio-yoga.

Docent/ speaker Monique de Vries

 • Zhineng Qigong: Het lichaam met vloeiende bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn effecten van Zhineng Qigong, een vorm van meditatie in beweging. De oefeningen helpen klachten voorkomen en werken helend. Ze zijn eenvoudig te leren, fijn om te doen en geschikt voor jong en oud.

Docent: Ineke Rietvelt (aanmelden Ineke Rietveld)

 • Kundalini Yoga; Complete vorm van yoga waarbij aandacht voor ademhaling, houdingen, meditatie, mantra's, en mudra's (handgebaren) centraal staan in de les.

Docent: Petra Marije de Vries (aanmelden bij Petra Marije)

 

 • Kind yoga: yoga voor twee doelgroepen,  5-7 jaar en 8-11 jaar, waarbij aandacht voor ademhaling, houdingen, meditatie, spel en thema centraal staan in de les.

​Docent: Irma Oost (aanmelden Irma Oost)

 

 • Tiener yoga: Complete vorm van yoga waarbij aandacht voor ademhaling, houdingen, meditatie en thema centraal staan in de les.

​Docent: Irma Oost (aanmelden Irma Oost)

 

Voor lesrooster klik hier