Lesaanbod

Yoga heeft verschillende stromingen en varianten en Yogaschool Andante is voortdurend in ontwikkeling. Momenteel hebben wij een lesaanbod bestaande uit de volgende yoga-meditatievormen:

  • Hatha Yoga; Klassieke vorm van yoga gericht op voelen en ontwikkeling van het bewustzijn. Bewust samensmelten van jouw aandacht met het lichaam, de bewegingen of yogahoudingen, de adembeweging, de adem zelf natuurlijk en meditaties. Effect is dat je meer gericht wordt op het ervaren dat je leeft (in plaats van overleven). Je komt automatisch meer in balans en in rust.

Docent: Monique de Vries

  • Ashtanga Yoga; Zeer actieve vorm van yoga gericht op samensmelten van andacht  en adem in een vaste serie van bewegingen. Effect is dat de aandacht minder gericht is op de maalstroom van gedachten. Dit brengt lichaam en de geest meer in balans en in rust. (Poweryoga en zeer geschikt voor de krachtige en actieve sporter).

 Docent: Monique de Vries

  • Flow Hatha Yoga: Licht actieve vorm van yoga. De yogahoudingen volgen in een vloeiende eenheid elkaar op. De houdingen worden met zorg uitgevoerd met aandacht voor het lichaam, aandacht voor de adembeweging  en de verbindingen die het lichaam heeft met de ondergrond en de ruimte die je omringt. (zeer geschikt als je yoga wilt ervaren maar op zoek bent naar een combinatie met sportief bewegen).

Docent: Monique de Vries

  • Yin Yoga; Zachte vorm van yoga gericht op voelen in het lichaam en ontwikkeling van het geestelijk bewustzijn. Het leven kan soms zo hectisch zijn en in deze vorm van yoga vinden we de balans, de stilte, de ontspanning. Effect is dat het lichaam zich weer mag laten dragen door de grond in plaats van dat jij het steeds in stand probeert te houden. (Zeer geschikt als tegenhanger voor (top) sporters die spieren zwaar trainen en het lichaam zwaar belasten.)

Docent :Monique de Vries

  • Do-in  Do-In is een oefenkunst gebaseerd op strekkingen, bewegingen, ontspanning en behandeling van alle meridianen (energie vaten) van het menselijk lichaam.
    Do-In is met name nauw verbonden aan shiatsu en wordt regelmatig ‘zelf-shiatsu’ genoemd.
  • Do-in wordt meegenomen met name tijdens de Yin yoga lessen en is verkrijgbaar in de vorm van Audio-yoga.

Docent/ speaker Monique de Vries

  • Zhineng Qigong: Het lichaam met vloeiende bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn effecten van Zhineng Qigong, een vorm van meditatie in beweging. De oefeningen helpen klachten voorkomen en werken helend. Ze zijn eenvoudig te leren, fijn om te doen en geschikt voor jong en oud.

Docent: Ineke Rietvelt

  • Kind yoga: 

​Docent: 

Voor lesrooster klik hier