Yogavormen

Yoga heeft verschillende stromingen en varianten.
Yogaschool Andante biedt je de volgende yoga/meditatievormen aan:

 

 • Hatha Yoga; Klassieke yogavorm van yoga gericht op voelen in het lichaam waardoor lichaamsbewustzijn vergroot en de aandacht op een vriendelijke manier los komt van gedachten. Bewust aanwezig zijn met je aandacht in het lichaam, de beweging van het lichaam, de beweging van de adem. Effect is dat je het cadeau ontvangt van leven in het nu, je leert de teugels van je leven in handen te geven van je ziel. (Zeer geschikt bij het zoeken naar rust en balans in je leven)

 

 • Ashtanga starters: Semi-actieve vorm van yoga. In de Ashtanga starters groep volgen de yogahoudingen elkaar in een vloeiende beweging op. De houdingen worden uitgevoerd met een geest die aandacht heeft voor het lichaam, een geest die de adem volgt in de combinatie met de beweging van het lichaam, een geest die de duur van de adem telt. Het is een counting practise.

 

 • Ashtanga Yoga; Actieve vorm van yoga gericht op samensmelten van bewegingen en adem, werken in vaste series bewegingen en houdingen. Effect is dat  de aandacht meer gericht wordt op het lichaam waardoor je minder denkt en je hoofd helder wordt. Een helder hoofd is ontvankelijk voor bewustwording, het ervaren van rust, stilte en balans. (vergelijkbaar met Power Yoga en geschikt voor mensen die krachtig en sportief willen werken in hun yoga beleving) Ashtanga yoga wordt weinig aangeboden in Friesland.

 

 •  Yin Yoga; Zachte vorm van yoga gericht op voelen in het lichaam en ontwikkeling van het lichaam bewustzijn. Het leven kan soms zo hectisch zijn en in deze vorm van yoga vinden we de balans, de stilte, de ontspanning. Effect is dat het lichaam zich weer mag laten dragen door de grond in plaats van dat jij het steeds in stand probeert te houden. (Zeer geschikt voor actieve sporters die bewust kiezen om extra aandacht te besteden aan het stretchen en aan verzorging van gewrichten en bindweefsels en eigenlijk een must voor iedere topsporter).

 

 • Kundalini yoga

  Kundalini yoga is een zeer complete vorm van yoga waarbij aandacht voor ademhaling, houdingen, meditatie, mantra’s en mudra’s (handgebaren) centraal staan in de les.

  De kundalini yoga onderscheidt zich van andere vormen van yoga doordat de houdingen vooral dynamisch zijn en er verschillende ademhalingstechnieken tijdens de houdingen worden toegepast. Ook mantra’s en mudra’s worden veelvuldig tijdens de oefeningen gebruikt en elke les eindigt met een meditatie.

  Door de combinatie van deze technieken kan je met aandacht je lijf, geest, ziel en emoties verzorgen en onderzoeken.

 

 

Deze lessen worden wekelijks aangeboden. Ook is er een mogelijkheid om workshops bij te wonen.