Ashtanga yoga

Ashtanga Yoga geeft levensenergie.

In de Ashtanga yoga werk je aan een serie yoga houdingen die je in vloeiende bewegingen doorloopt. De bewegingen lopen synchroon met de beweging van de adem. Jij bent met de aandacht hierbij aanwezig. De serie is iedere week gelijk.

Tijdens de training luister je voortdurend naar je ademhaling. De longen ontvangen zuurstof en de longen stoten vervolgens koolstofdioxide uit in het legen. Dit proces geeft levensenergie. Longen staan in directe relatie met energie als levenskracht. Je neemt dit proces waar en hierdoor ben je met je aandacht in het moment aanwezig.

Je beweegt, je ademt, je hebt je aandacht erbij, ook bij het voelen van sensaties in het lichaam. Bewegen, bewust ademen en aandacht hebben voor het lichaam en de gevoelens dat brengt balans. Er is minder ruimte om te denken en te piekeren. Wie minder denkt, is meer in balans,  is meer in rust en rust werkt helend in lichaam en geest.

content image

Ashtanga Yoga is focus en onderzoeken.

Tijdens de Ashtanga yoga leer je luisteren naar de adem en je lichaam met al haar signalen. Focus. Een uur lang niet luisteren naar je altijd voortdurende gedachten (geloof en overtuiging).

Als je werkelijk luistert en onderzoekt, kloppen dan de gedachten wel die jij gelooft? Daar kom je van zelf achter tijdens de training.

Je leert zien dat jouw aannames en vooronderstellingen de reden zijn dat je levensenergie beperkt is. Daarvan wordt je flexibel (velen horen graag het woordje ‘lenig’).

Gun je jezelf een eerlijk antwoord waardoor de lucht weer zuiver wordt, wat helend werkt op je organen (lever, nieren, galblaas, milt,dikke darm, enzovoort).

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Aan het einde van de les, oefen je in rug lig, op het laten gaan van aannames en vooronderstellingen (kortom; de gedachten) en je oefent ook weer op het werkelijk stil worden van binnen.

In stilte ontvang je ontspanning, in een ontspannen lichaam kan levenskracht moeiteloos doorstromen naar alle cellen van je lichaam om nieuwe levensenergie en nieuwe kracht op te doen waarna verbruikte energie het lichaam weer kan verlaten. Vertering en verwerking optima forma.

Ashtanga Yoga is een actieve yogavariant; een pittig stukje yoga-sport. Yogaschool Andante biedt als een van de weininge Ashtanga yoga aan in Friesland

Ashtanga yoga bij yogaschool Andante Heerenveen, iedere maandag avond tussen 19:00 uur tot 20:10 uur.