Klaske

Mijn naam is Klaske de Jong, ik ben docent Hatha yoga.

 “Het is mijn ervaring dat yoga je laat ervaren dat je goed bent zoals je bent. Het laat je ontdekken dat wat je werkelijk bent, meer is, ruimer is, dan alleen je lichaam of je gedachten. Yoga leert je kijken naar jezelf en naar anderen zonder oordeel.”

Mijn boeiende en intensieve 4-jarige opleiding tot Hatha Yogadocent heb ik, net als Monique, gevolgd bij Janna Wingelaar, bij opleiding Hara in Groningen. Een opleiding waarin ik heb geleerd de signalen van mijn lichaam te voelen en ernaar te luisteren. Waarin ik heb geleerd dat ik niet hoef te presteren en tot de besten hoef te behoren maar dat wat is, gewoon de ervaring is van dat moment. Dat het er gewoon mag zijn zoals het zich aandient. En dat werkt door in mijn hele beleving, in mijn hele verdere leven. Naast levenservaring, heb ik mij door de jaren heen bekwaamd in medische en psychosociale vakken op hbo-niveau, waardoor ik ook in dat opzicht iets heb bij te dragen voor cursist en medemens.

 Al mijn hele leven ben ik sportief bezig geweest; gymnastiek, korfbal, wielrennen, atb’en, hardlopen en daarnaast had ik jaren lang een drukke baan en ook daarin wilde ik uitblinken, presteren. Maar...in 2010 kreeg ik een burn-out en meteen daarna, voor de tweede maal in mijn leven, een ernstige ziekte en er kwam bovendien een eind aan mijn ruim twintig jaar durende liefdesrelatie. Mijn leven lag, om het zo maar eens te zeggen, behoorlijk in duigen. En toen kruiste yoga mijn pad!

Yoga-beoefening, - ik kende het vanuit de zwangerschappen waarbij ik veel baat bij de zwangerschapsyoga had ondervonden-,  vond ik meteen heel fijn en het had effect;

  • het werd rustiger in mijn hoofd,

  • ik kon mij beter ontspannen, 

  • ik leerde mijn lichaam en lichaamssignalen veel beter (her)kennen,

  • ik ging het belangrijk vinden om tijd en aandacht voor mijzelf te reserveren en goed voor mijzelf, voor mijn lichaam te zorgen.

Wat ik gemerkt heb, is dat het verder doorwerkt;

  • als je aandachtig, mild en liefdevol naar jezelf toe kunt zijn, ben je dat automatisch naar anderen en alles om je heen.

  • ik kan zeggen dat ik nu leef met meer bewustZijn.

  • dat ik veel beter mijn grenzen ken en die ook beter kan stellen.

  • dat ik over het algemeen vrolijker en meer ontspannen ben

  • dat ik bovendien gezonder en over de gehele linie zachter, geduldiger en toleranter ben geworden.

“Yoga is een middel; het werkt helend, kan helpen trauma’s op te lossen en geeft positieve energie. Yoga is voor mij een ‘way of live’ geworden – want yoga, dat beoefen je niet alleen, yoga maakt dat je meer en meer wordt wie je echt bent - , een ervaring die ik graag met je deel!”

 

Lesinformatie

Ik geef les (vanaf 4 september 2018) op de dinsdagavond van 20.15 uur – 21.30 uur.

Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Neem voor meer informatie of opgave voor de lessen contact op met Klaske de Jong

T. 06-83 77 45 59

E. klaskedejongyoga1st@gmail.com

www.yoga1st.nl (website is in ontwikkeling)

content image