Monique

content image

Mijn naam is Monique de vries, docent en eigenaresse van Yogaschool Andante.

Passie voor beweging, ontspanning, sport, spiritualiteit en vreugde. Dit wil ik samen beleven met veel verschillende mensen, midden in de maatschappij.

 

Ooit verliet ik waar ik echt blij van werd en dit heb ik weer teruggevonden!

Als kind heb ik jarenlang ontzettend veel aan sport gedaan, dagelijks was ik te vinden in de turnhal of in de balletschool te Goes. Ik was totaal gelukkig in die sportieve topsport omgeving te Zeeland. Trainers noemden mij ‘het speelse aapje’, altijd op zoek naar voldoende bewegingsruimte om capriolen uit te halen. Na de verhuizing naar het Friese Heerenveen was het gedaan met spelen, turnen bij WIK-FTC was topsport en turnen met volledige overtuiging. Geen ruimte meer voor grappen en grollen. Hier ben ik klaargestoomd voor de volgende stap in mijn leven.

Ik volgde een studie Maatschappijleer en ook in die omgeving was ik helemaal op mijn plek. Maatschappijleer is een brede opleiding, ik leerde vanuit diverse invalshoeken kijken om maatschappelijke ontwikkelingen en problemen te analyseren. Ik bekwaamde mij o.a. in Sociologie, Psychologie, Antropologie, Politicologie en Wereldreligies.

Na mijn ontdekkingsreis naar buiten, was het tijd voor verdieping naar binnen. Tijd voor voelen in plaats van denken.

Daarvoor heb ik een intensieve 4-jarige opleiding Hatha Yoga genoten en al een tijd geef ik met grote vreugde zelf yogalessen.

Mijn opleiding volgde ik bij Janna Wingelaar, opleiding Hara in Groningen. Dankzij de zeer invoelende manier van werken van Janna is mijn bewustzijn ruimer geworden. Door het samen laten gaan van een beweging, het volgen van de adem, het voelen of registreren in het lichaam, de verbinding voelen met de ondergrond en daarnaast ook nog helder leren uiten van wat je voelt , ervaar ik inmiddels via mijn lichaam veel meer balans in mijn leven. Ik ben mij bewust geworden dat als ik eenheid kort aanschouw en voel, dat ik op dat moment en daarna heel ontspannen en rustig ben. Ik heb geleerd het denken meer te laten en daardoor ervaar ik veel minder onenigheid in het algemeen. 

Wat doet er nou uiteindelijk werkelijk toe; geduld, zorgzaamheid, tederheid, duidelijkheid, vrijgevigheid, acceptatie, goedheid, liefdadigheid. (Prachtige samenvatting ontvangen in het boek van Neale Donald Walsch, uit 2012, het enige wat ertoe doet.)

Ik ben thuisgekomen in yogaschool Andante, ik heb teruggevonden waar ik blij van word: lichaam, beweging, ontspanning, sport, spiritualiteit en vreugde en dat samen beleven met veel verschillende mensen, midden in de maatschappij.

Yogaschool Andante Heerenveen
Gedempte Molenwijk 49
8442 BH Heerenveen

0642232437
info@yogaschoolandante.nl