Monique

Monique de vries, docent  hatha yoga, yin yoga en Ashtanga yoga 

 

Passie voor beweging, ontspanning, sport, spiritualiteit en vreugde. Dit wil ik samen beleven met veel verschillende mensen, midden in de maatschappij.

Als kind heb ik jarenlang ontzettend veel aan sport gedaan, dagelijks was ik te
vinden in de turnhal te Goes (Zeeland). Ik was totaal gelukkig in die sportieve topsport omgeving te Zeeland. Trainers noemden mij ‘het speelse aapje’, altijd op zoek naar voldoende bewegingsruimte om capriolen uit te halen. 

Na de verhuizing naar het Friese Heerenveen was het gedaan met spelen, turnen bij WIK-FTC was topsport en turnen met volledige overtuiging. Geen ruimte meer voor grappen en grollen. Hier ben ik klaargestoomd voor de volgende stap in mijn leven.

Ik volgde een studie Maatschappijleer en ook in die omgeving was ik helemaal op mijn plek. Maatschappijleer is een brede opleiding, ik leerde vanuit diverse invalshoeken kijken om maatschappelijke ontwikkelingen en problemen te analyseren en begrijpen. Ik bekwaamde mij o.a. in Sociologie, Psychologie, Antropologie, Politicologie en Wereldreligies.

Na mijn ontdekkingsreis buiten, was het tijd voor verdieping naar binnen. Tijd voor voelen in plaats van denken.

Daarvoor heb ik een intensieve 4-jarige opleiding Hatha Yoga genoten en al een tijd geef ik met grote vreugde zelf yogalessen.

Mijn opleiding volgde ik bij Janna Wingelaar, opleiding Hara in Groningen. Dankzij de zeer invoelende manier van werken van Janna is mijn bewustzijn ruimer geworden. Door mijn dagelijkse beoefening van yoga en meditatie, door dagelijkse studie en zelfstudie ervaar ik inmiddels veel meer rust en plezier in mijn leven. Ik ben mij bewust geworden van wie ik werkelijk ben. Ik heb geleerd het denken meer te laten en daardoor is het stiller geworden in mij. Ik ben tevreden. De wereld is me nu helder en duidelijk.

In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis en kunde verrijkt met een opleiding tot Reiki healer. In de Yogaschaal geef ik naast yoga ook Reiki behandelingen. Zelf heb ik als resultaat van ontvangen behandelingen zoveel kunnen helen en verwerken. Ik kon niet anders als de Reiki inzetten als middel tot ontspanning en bevrijding.

Metamorfose massage had op mij een nog diepere impact. Dus volgde ik ook daarvoor de opleiding. De Metamorfose massage is echt wat anders als Reiki behandeling maar heeft wel het zelfde doel, ontspanning en bevrijding door het in beweging brengen van energie.

In het najaar start ik met de opleiding De-armouring. De-armouring is letterlijk het 'ontharnassen' van het lichaam. Ik heb, zoals bij mij past, persoonlijke ervaring met de behandeling. Een intense kaakpijn (2016/2018) en schouderpijn (2010/ 2018) is verholpen in een twee uur durende sessie. Het trauma is bevrijd en tijdens de bevrijding was de liefdevolle aanwezigheid van de behandelaar essentieel. Ieder trauma draagt als kern een gemis, een gemis aan aanwezige hulp of liefdevolle begeleiding. Als je loslaat, ben je kwetsbaar, net zo kwetsbaar als toen, het verschil is dat er nu iemand is, helemaal voor jou, iemand die waakt over jouw veiligheid. Veilig bevrijding van een trauma en volledige transformatie. Van gevangen naar bevrijd zijn.

Zo kom ik steeds stapjes verder in mijn eigen proces en wordt het steeds duidelijker waarom ik hier op aarde ben. Als het resultaat van wat ik doe ontvangen zij die dat verlangen de tools om meer ontspannen en met meer vertrouwen in het leven te staan. En als de kleine stappen wat groter mogen en de beweging wat sneller mag gaan dan bied ik de Reiki, de Metamorfose massage of de De-armouring aan.

Ik zie de wereld helder en duidelijk. Het gaat niet om mij, het gaat niet om jou, het gaat om dat ik in split seconds zie en ervaar wat de oneindige potentie is van het leven dat wij zijn en dat het meer vorm krijgt en zal bestaan als we de harnassen en maskers afwerpen. Het leven kan niet wachten tot het dat door ons heen mag uitdrukken. Het leven is ongekend mooi. Jij bent het lichaam door lucht in leven geblazen.

 

 

EEN BEETJE CLOWN ZIJN

 

Je moet een beetje clown kunnen zijn

en kunnen lachen om je eigen-aardigheden en kunnen grinniken om je stommiteiten en om het feit dat je het inmiddels wel weet en toch jezelf herhaalt tegen beter weten in

 

Je moet een beetje dwaas durven zijn

en het leven zonder schroom uitproberen

en ook op je schreden terug durven keren en niet bang zijn om iets verkeerds te doen en je vooral niet schamen als je dat toch doet

 

Je moet een beetje frivool durven zijn

en met tierelantijnen je leven versieren en niet bezig zijn met datgene dat hoort en dat wat er schijnbaar verwacht wordt en de al eerder belopen paadjes volgen

 

Je moet een beetje hartstochtelijk kunnen zijn en je hart volgen en het uit de pas laten lopen en je hart van plezier een slag over laten slaan en je hart niet krampachtig vasthouden en het de vrijheid geven om te fladderen

 

Je moet een beetje gek en anders durven zijn en daarbij ook niet bang zijn om op te vallen en je daarbij van anderen niets aan trekken en altijd de weg gaan waarheen jij wilt gaan en je niet af laten remmen door de buitenwacht

 

Je moet een beetje blijmoedig kunnen zijn en je tranen laten gaan zonder ze te drogen en je gezicht altijd weer met een lach omlijsten en sprankelende pretlichtjes in je ogen dragen en je moet vooral ten alle tijde jezelf kunnen zijn

 

Facebook ~ Bron van Wijsheid ~

 

 

 

content image

Yogaschool Andante Heerenveen
Gedempte Molenwijk 49
8442 BH Heerenveen

0642232437
info@yogaschoolandante.nl

Testimonial

Beleving yoga

Al jaren was ik op zoek naar een manier om rust te vinden in mezelf.

Yoga is voor mij dit rustpunt geworden.

Iedere les kom ik een stukje dichter bij de rust in mezelf en ben ik me bewust hoeveel impact yoga op je lichaam heeft.

Prachtig om mee te maken, dat heeft ook te maken met de manier waarop Monique de yogalessen overdraagt.

 

Monique is een mooie, enthousiaste en gepassioneerde vrouw.

Ze straalt yoga uit en is gewoon yoga het is een leefwijze.

Deze eigenschappen straalt ze uit op de manier waarop ze lesgeeft.

Ze motiveert je om tot jezelf te komen.

 

Heerlijk om op deze manier yoga te ervaren.

 

I. Pastijn