Wheel of Consent

Tweedaagse workshop Wheel of Consent

content image

Wat is consent?

Consent, waarschijnlijk heb je er in de media veel over gehoord in de afgelopen maanden door de “me too” beweging. Misschien ben je daardoor ook in contact gekomen met die ervaringen in je leven die niet in consent waren. Dit kan over ongewenste aanraking of seksuele handelingen gaan, maar in consent zijn gaat niet alleen over seksualiteit. Je zou kunnen zeggen dat iedere keer wanneer een interactie of actie niet goed voelt, en je ervaart dit als een ongemak ergens in je lichaam, dit niet in consent is met je zelf en/of met de ander. Hier loop je misschien wel dagelijks tegen aan in je relatie, vriendschappen en/of op je werk.

Consent wordt dus ervaren in het lichaam. En om meer in consent te zijn, wat enorm zal bijdragen aan de kwaliteit van je leven, heb je vaardigheden nodig die de meesten van ons niet van thuis of school hebben meegekregen.
Het gaat dan om weten wat je nodig hebt, wat je verlangt, wat je niet fijn vindt, wat je grens is en daar helder en open over kunnen communiceren. Zo kun je een verzoek bij iemand maken of zelf een actie ondernemen voor iets dat je graag wilt, of je grens duidelijk aangeven bij een ander.

En dat is spannend en kwetsbaar! Je kunt tegen van alles aanlopen, zoals schaamte om uit te komen voor je verlangens, je schuldig voelen om iets te ontvangen of angst om afgewezen te worden. Dit komt door hoe we in ons leven zijn gevormd, vaak al tijdens onze jonge jaren.
Hier gaan we mee aan de slag tijdens een intensieve workshop.

 

content image

De workshop 

Wheel of Consent gaat over het bewust worden van patronen en verborgen strategieën om dat te verkrijgen wat we willen. Het gaat over over het vinden van overeenstemming in het geven en ontvangen door op een directe en heldere manier te communiceren met de ander. Een verrijking voor relaties! Het zet aan tot het nemen van verantwoordelijkheid voor de ervaring die je opdoet in het leven. 

Omdat grenzen in het lichaam ervaren worden, oefenen we met het wiel door middel van  simpele aanraking op de arm. Want, wanneer het voor je klikt in je handen, klikt het voor jou. Je handen zijn namelijk door de vele zenuwuiteinden uitermate geschikt voor inname van informatie en het ervaren van genot. Het kan uiteindelijk leiden tot diepgaande verandering op alle fronten in je leven: geld, relaties, ouderschap, teamwerk en seksualiteit.

Wheel of Consent is ontwikkeld door Betty Martin.

Matthias Schwenteck legt in DEZE 3 minuten durende video uit hoe het Wheel of Consent werkt. 

 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor jou als je opzoekt bent naar een zéér effectieve methode en verschillende tools om je relaties te verbeteren en te verdiepen, je grenzen te herkennen, je lichaam weer te voelen, meer vanuit je kracht te leven en je meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid in je leven wilt nemen.

Ben je een ‘bodyworker’ dan is dit een onmisbare tool voor jou.

Als professional is het zeer belangrijk om te weten hoe het wiel en de intentie van aanraking in de praktijk werkt en hoe je de kwaliteit van je aanraking naar een hoger niveau kunt brengen.

De workshop is Engelstalig, vertaling naar Nederlands is mogelijk.

Ervaring is niet nodig.

De workshop is met kleding aan.

content image

Praktische info workshop

Data:  
Zaterdag 3 maart van 10.00  tot 18.00
Zondag 4 maart van 10.00 – 17.00

Locatie:   
Yoga School Andante
Gedempte Molenwijk 49,
 8442 BH Heerenveen

Kosten:
€220,-

 Aanmelden:

Stuur een email naar  marcojellema@gmail.com.

Je ontvangt dan een email met informatie over de betaling om je opgave compleet te maken.

Voor meer informatie kun je bellen met Nynke Feenstra: +31 643487493