Zhineng qigong

content image

Chinese bewegingsvorm
Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die gericht is op gezondheid en zelfgenezing. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis. Het doel is om middels de oefeningen het zelf genezend vermogen van het lichaam maximaal te activeren, zodat je je volledige potentieel kan bereiken en gezond en energiek in het leven kan staan. 

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige, zachte en vaak repeterende bewegingen ligt, ontstaat er ruimte in je hoofd en kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en balans, je komt in het hier en nu. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en blokkades kunnen verdwijnen.  

Meer in contact met je kern
Door de beoefening van Zhineng Qigong kom je meer en meer in contact met je kern, met wie je werkelijk bent, waardoor je een gevoel van innerlijke vrede en eenheid met al wat is ervaart en meer vanuit je hart kunt gaan leven. Negatieve, belemmerende gedachten en emoties die lichaam en geest blokkeren worden geleidelijk vervangen door nieuwe, harmonische patronen.

De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen, jong en oud, kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren. 

Energie gaat weer stromen
Langzame, vloeiende bewegingen ontspannen het lichaam en maken het los. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler, de bloedcirculatie verbetert en het lichaam neemt meer zuurstof op. Zhineng Qigong gaat uit van het principe van Qi. Qi is levensenergie en vormt de basis van alles wat leeft. De oefeningen zorgen er voor dat de levensenergie beter wordt verdeeld en weer vrij gaat stromen, waardoor klachten kunnen verdwijnen, of beter nog, worden voorkomen en gezondheid, vitaliteit en levenslust toenemen. 

De basiscursus
Tijdens de basiscursus wordt level 1 aangeleerd. Naast een stukje achtergrondinformatie, warming-up en andere oefeningen, leer je de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong; de Lift Chi Up and Pour Chi Down methode. Deze krachtige oefening bestaat uit een doorgaande serie van sierlijke, langzame bewegingen en is bedoeld om de energie in lichaam en geest te verversen. Er vindt uitwisseling plaats tussen de interne en externe Qi. Oude, onzuivere energie wordt losgelaten en nieuwe, helende energie wordt opgenomen.

content image

Meer informatie

Neem voor meer informatie of opgave voor de lessen contact op met

Ineke Rietvelt

T. 0561-476651

E. info@shu-acupunctuur.nl

www.shu-accupunctuur.nl

content image

Praktische info

Start cursus: september 2018
Kennismakingsles: september
Kosten cursus: 11 lessen € 115,-
Cursusdag: volgt
Tijd: volgt
Locatie: Yogaschool Andante, Gedempte Molenwijk 49 te Heerenveen.